پرش به محتوا
خانه » وبلاگ » برندسازی شخصی چیست؟

برندسازی شخصی چیست؟

فهرست محتوا پنهان

شاید فکر کنید که با متخصص شدن در یک زمینه و ارائه محصول یا خدمات با کیفیت، نانتان در روغن است و همه چیز قرار است عالی پیش برود. حتما با خود می‌گویید: “محصول من، خودش را معرفی میکند و نیازی به کار اضافه‌ای نیست”. من هم زمانی این طرز فکر را داشتم. تا اینکه با اساتید “فروش موفقیت” و “لایف کوچ” آشنا شدم و فهمیدم در این دنیا می‌توان بدون هیچ دانش و تخصص مفیدی، به ثروت فراوان دست یافت. اینجاست که با معجزه‌ای به نام پرسونال برندینگ آشنا می‌شویم و در این مطلب قرار است بدانیم که برندسازی شخصی چیست؟

دنیای ما، دنیای عادلانه و ایده‌آلی نیست. قیمت محصولات و خدمات وابستگی خیلی کمی به کیفیتشان داشته و کیفیت اولویت اول برای فروش نیست. مهم نیست چه چیزی ارائه می‌شود. مهم این است که به دست چه کسی ارائه می‌شود. مثلا شخصی مثل رونالدو، به راحتی می‌تواند هر محصولی را به هر قیمتی به فروش برساند. بدون اینکه نگران کیفیت یا فایده آن محصول باشد. چون برند سازی شخصی خود را قبلا انجام داده و می‌تواند به وسیله آن به هر محصول و خدماتی قابلیت دیده شدن و ارزش ببخشد. ارزشی بیشتر از آنچه که در واقعیت آن محصول وجود دارد.

برندسازی شخصی چیست؟

قبلا در مقاله ” برندینگ چیست؟ “، دربار مفهوم برندینگ صحبت کردیم. در این مقاله قرار است به شما بگویم که برندسازی شخصی چیست. در حقیقت برند سازی شخصی یا Personal Branding، تفاوت چندانی با برندینگ شرکتی ندارد. برند شخصی شما یعنی هر آنچه که دیگران درباره شخص شما فکر ‌میکنند و احساسی که نسبت به شما دارند. پرسونال برندینگ یا برندسازی شخصی یعنی تمام کارهایی که شما در جهت ایجاد این افکار و احساسات انجام می‌دهید.درواقع یعنی تمام کارهایی که انجام می‌دهید.

ممکن است پرسونال برندیگ را با یک عکس آتلیه‌ای با کت و شلوار و داشتن یک اکانت اینستاگرامی با فالوور بالا اشتباه بگیرید و تمام هدفتان تبلیغات در اینستاگرام شود. اما این‌ها فقط بخشی از پروسه برند سازی شخصی شما می‌باشد. تحصیلات شما، میزان تخصص و توانایی‌ها، نحوه صحبت کردن، وضعیت ظاهری، شوخ طبعی، محتوای تولیدی، شعار، دیزاین و بسیاری از المان‌های دیگر، برند شخصی شما را تشکیل خواهد داد. پس در این پروسه باید همیشه مراقب باشید. چون ساختن یک برند شخصی موفق کاریک شب نیست و خیلی راحت نیست. اما نابود کردن آن می‌تواند با یک اتفاق ساده و یک شبه رخ دهد. پس در برند سازی شخصی باید مراقب رفتار خود باشید.

تاریخچه پرسونال برندینگ

حالا که دانستید برندسازی شخصی چیست، بد نیست که با سرگذشت این موضوع آشنا شوید. قدمت پرسونال برندینگ به اندازه قدمت انسان خردمند است. از دیرباز انسان سعی برا خودنمایی و بزرگنمایی قابلیت‌های خود برای بقا و رسیدن به خواسته‌های گوناگون خود داشته است. زمانی این تلاش صرفا برای حفظ بقا و یافتن جفت مناسب بوده و امروزه دلایل خیلی بیشتری از این موارد می‌تواند داشته باشد. این دلایل می‌تواند میل به قدرت، شهرت، کیفیت بالای زندگی، روابط اجتماعی با کیفیت، پیشرفت کسب و کار و… باشد.

بسیاری بر این باورند که اولین بار شخصی به نام تام پیترز در مقاله‌ای تحت عنوان “برند تو را فرا خوانده” در سال 1997 توضیح داد که پرسونال برندینگ چیست. هرچند که اولین توضیحات درباره مفهوم برندسازی شخصی در کتابی تحت عنوان “بیندیشید و ثروتمند شوید” اثر ناپلئون هیل در سال 1937 نوشته شده است. اما امروزه با ظهور اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، پرسونال برندینگ به مرحله جدیدی وارد شده. در دنیای امروز هر شخص برای پیشرفت در کسب و کار خود، نیازمند داشتن یک هویت آنلاین جذاب و پر طرفدار است.

پرسونال برندینگ

تفاوت برندسازی شخصی با برندینگ شرکتی

ممکن ایت این سوال پیش آید که تفاوت برندینگ شرکتی با برندسازی شخصی چیست؟ می‌توان گفت که در عمل و اجرا، این دو خیلی تفاوت زیادی با هم ندارند. اما در نتیجه کار، تفاوت تا حدی محسوس است. اکثر مردم با اشخاص ارتباط بهتر و با کیفیت‌تری برقرار می‌کنند که این کیفیت را نمی‌توان در ارتباط با شرکت‌ها یافت. این ارتباط باعث ایجاد اعتماد بیشتر و در نتیجه همکاری بیشتر و بهتر با شخص مورد نظر است. در بسیاری از موارد، پرسونال برندینگ در جهت خدمت به برندینگ شرکت استفاده می‌شود. که در نتیجه آن، مردم سمت شرکتی خواهند رفت که متعلق به شخص مورد اعتمادشان باشد یا توسط او معرفی شده باشد.

در پرسونال برندینگ مردم شخص را می‌بینند و می‌دانند با یک انسان طرف هستند نه با یک اسم برند بزرگ که معلوم نیست صاحبش کیست. دامنه ارتباط با اشخاص و همکاران در برندسازی شخصی بسیار گسترده است و همین امر منجر به ایجاد صمیمیت و اعتماد بیشتر با مخاطب می‌شود.

هدف برند سازی شخصی چیست

برای پاسخ به این سوال که هدف اصلی از برندسازی شخصی چیست، باید با خودمان صادق باشیم. هدف اصلی از پرسونال برندینگ حفظ منافع مادی و رسیدن به پول و درآمد بیشتر است. اما این تمام هدف نیست. انسان میل به شناخته شدن و مفید بودن برای جامعه دارد. میل به برقراری ارتباط با اشخاص موفق و داشتن یک زندگی اجتماعی با کیفیت دارد. علاقه دارد که به عنوان یک حرفه‌ای در شغل خود شناخته شود و بتواند به دامنه وسیع‌تری از افراد خدمت کرده که هم مشکل آن‌ها را حل کند و هم منافع خود را تامین نماید.

طراحی لوگوی حرفه‌ای

اگر برای برند خود به دنبال طراحی یک لوگوی حرفه‌ای، زیبا و منحصر به فرد هستید، نمونه کارهای ما را مشاهده کرده و به راحتی سفارش خود را ثبت کنید.

ضرورت پرسونال برندینگ

در جامعه امروز که پر از افراد متخصص در هر زمینه کاری است، نیاز به شناخته شدن بسیار بیشتر از گذشته حس می‌شود. امروزه کیفیت خدمات و محصولات اولویت دوم یا سوم است. چیزی که خیلی خیلی مهم است، شناساندن خود و توانایی‌های خود به دیگران است. مردم خودبخود ما را پیدا نمی‌کنند. باید آن‌ها را به دنبال خود بکشانیم. نیاز است که خود و خدمات خود را به آن‌ها معرفی کنیم. اگر مخاطب ما را با نام نیک نشناسد، جایگاه خود را در بازارر رقابت از دست خواهیم داد.

یک مثال از خود من، همایون شیرزادی، موشن گرافیست و طراح لوگو موشن. هرچقدر هم که توانایی بالایی در موشن گرافیک داشته باشم، باز هم در صورت نداشتن یک برند شخصی مناسب، پیدا کردن مشتری برایم بسیار سخت خواهد بود. حتی اگر نمونه کارهای خیلی خوبی داشته باشم. همین کاری که در حال حاضر انجام می‌دهم، یعنی نوشتن این مطلب و اشاره به اسم و شغل و خودم در این مقاله، قسمتی از پروسه برند سازی شخصی من است.

ضرورت برند سازی شخصی چیست

برند سازی شخصی را از کجا شروع کنم؟

حالا که فهمیدیم برند سازی شخصی چیست و با دلایل ضرورت آن آشنا شدیم، وقت آن است که دست بکار شویم. اما پرسونال برندینگ را از کجا شروع کنیم؟ در ادامه این مطلب، مراحل برندینگ شخصی برایتان توضیح داده‌ام.

انتخاب هدف مناسب برای برند سازی شخصی

کمی قبل‌تر گفتم که هدف پرسونال برندینگ چیست. هدف اصلی، درآمد بیشتر است. اما این هدف برای شروع برندینگ شخصی کافی نیست. شما باید به دنبال خلق یک ارزش باشید که مشکل مخاطبان شما را حل کند. باید چیزی با ارزش به زندگی آن‌ها اضافه کنید. هدف فقط مشهور شدن شما نیست. برند سازی شخصی با مشهور شدن تفاوت دارد. یک انسان ساده هم می‌تواند به واسطه حضور در یک مصاحبه خنده‌دار مشهور شود. پرسونال برندینگ چیزی فراتر از شهرت است. شما قرار است به از طریق توانایی‌های خود ارزش‌هایی را تولید کنید و به واسطه این ارزش‌ها شناخته شوید.

شناخت توانایی‌ها و نقاط ضغف خود

قبل از شروع کار باید به این سوالات پاسخ دهید: به چه دردی می‌خورید؟ چه توانایی‌هایی دارید که در چه کارهایی ضعیف عمل می‌کنید؟ قرار است به واسطه توانایی‌های خود چه چیزی را به مخاطب عرضه کنید که دیگران از ارائه آن ناتوانند یا به خوبی شما توانایی انجام آن را ندارند؟

نیاز نیست که در انجام این کارها بهترین باشد. کافیست بتوانید دیگران را قانع کنید که نسبت به رقبا بهترید. اما برای اجرای صحیح پروسه پرسونال برندینگ، باید حداقل‌هایی را دراین توانایی‌ها داشته و نسبت به آن‌ها اشراف داشته باشید. در مسیر برندینگ شخصی باید همواره این توانایی‌ها را تقویت کنید و نقاط ضعف خود را برطرف نمایید.

تعیین مسیر شغلی مرتبط با برند شخصی شما

ممکن است شما در حوزه‌ای مانند کشاورزی تحصیل کرده باشید اما هیچ فعالیتی در آن نداشته و تخصص فعلی شما دیجیتال مارکتینگ باشد. پس دلیلی ندارد که مردم شما را به عنوان یک مهندس کشاورزی بشناسند. شغل اصلی شما دیجیتال مارکتینگ است و لازم است که مسیر پرسونال برندینگ را هم راستا با این حوزه تعیین کنید. درضمن اگر به عنوان یک دیجیتال مارکتر، روی مهندسی کشاورزی مانور دهید، مردم کمتر تخصص اصلی شما یعنی بازاریابی اینترنتی را جدی می‌گیرند. آن‌ها ترجیح می‌دهند سراغ کسی بروند که از ابتدا در مسیر دیجیتال مارکتینگ فعالیت داشته و تمام تمرکز در این حوزه می‌باشد. پس تعیین مسیر شغلی مرتبط با برند سازی شغلی یکی از مراحل بسیار مهم در این پروسه است.

شناسایی جامعه مخاطبین مرتبط با برند شما

بعد از شناخت هدف آشنایی با توانایی‌ها و تعیین مسیر شغلی باید از خود بپرسید که شخصیت مخاطب شما برای برند سازی شخصی چیست؟ لازم است مخاطب خود را به طور کامل بشناسید. قرار نیست تمام جامعه شما را بشناسند. شما به کسانی نیاز دارید که در این مسیربتوانید مشکلاتشان را حل کنید و در مقابل از حمایتشان برخوردار شوید. پس با توجه به حوزه فعالیت و اهدافی که در ذهن دارید، باید پرسونای مخاطب خود را تعیین کنید. اینکه مخاطبین شما در چه رنج سنی و چه طبقه اقتصادی و فرهنگی‌ای قرار دارند؟ علایقشان چیست؟ نیازمند چه خدماتی هستند؟ با چه چیزی هیجان زده می‌شوند و در کدامیک از صفحات شبکه‌های اجتماعی می‌توان آن‌ها را پیدا کرد؟

ایجاد هویت بصری زیبا و منسجم

هرگز قدرت تصویر را دست کم نگیرید. هویت بصری را با طراحی لوگو حرفه‌ای شروع کرده و در انتخاب رنگ‌ها و فونت‌ها دقت کنید. در ابتدا می‌توانید از طراحی لوگو با گوشی شروع کنید. سعی کنید همیشه به هویت بصری برند شخصی خود پایبند باشید و با آن مثل یک برند بزرگ حرفه‌ای برخورد کنید.

تولید برنامه محتوایی برای مخاطبین

راه شناخته شدن در اینترنت فقط یک چیز است. تولید محتوا. چه در گوگل چه در شبکه‌های اجتماعی مختلف، تنها راه رشد، تولید محتوای جذاب به صورت منظم و مداوم است. نظم و تداوم در این امر بسیار مهم است. الگوریتم این سایت‌ها به منظم بودن اهمیت خیلی زیادی می‌دهد. ممکن است محتواهای خیلی با کیفیت و جذابی تولید کنید اما به دلیل پراکندگی در زمان انتشار، آن‌گونه که باید، بازخورد مناسبی نگیرید. پس نیاز است که قبل از شروع کار یک برنامه محتوایی جدی برای خود تنظیم کنید. در نظر داشته باشید که صرفا به دنبال پر کردن محتوا نباشید و سعی کنید در قالب محتوا، ارزشی واقعی را به مخاطب خود ارائه دهید.

برندینگ شخصی

حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی

عصر، عصر شبکه‌های اجتماعی است. یک اکانت اینستاگرام با فالوورهای واقعی بالا، می‌تواند سودی بسیار بیشتر از یک شرکت بزرگ برای شما داشته باشد. به هیچ وجه قدرت شبکه‌های اجتماعی را دست کم نگیرید. حتی اگر فعالیت و تمرکز اصلی شما بر روی وبسایت باشد، باز هم به حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی نیاز دارید. از این طریق هم می‌توانید مخاطبان جدید بسیاری را جذب کنید و هم به گوگل سیگنال‌هایی برای ارتقای جایگاه وبسیات خود در نتایج جستجوها بدهید. گوگل برای این موضوع خیلی اهمیت قائل است و داشتن یک شبکه اجتماعی قوی، می‌تواند در نتایج سئوی سایت شما، معجزه کند. درضمن فعال بودن در شبکه‌های اجتماعی باعث ایجاد ارتباطی عمیق‌تر و صمیمی‌تر با مخاطبانتان خواهد شد.

ایجاد وبسایت برای برند سازی شخصی

از قدرت شبکه‌های اجتماعی در فرآیند برندینگ شخصی گفتم. حالا وقت آن است قدرت وبسایت را برایتان شرح دهم. در مسیر برند سازی شخصی، اگر جایی خود و خدماتتان را معرفی کنید، احتمالا مردم، اسم شما را در گوگل جستجو خواهد کرد. پس بهتر است که در نتایج گوگل حضور داشته باشید. حضور شما در نتایج گوگل، اعتبار خاصی به برند شخصیتان خواهد بخشید. درضمن داشتن یک وبسایت حرفه‌ای می‌تواند یک پلتفرم خوب برای فروش خدمات و محصولاتتان باشد. همچنین به وسیله بازاریابی محتوایی می‌توانید خود را در کلمات کلیدی مختلف به نتایج اول گوگل رسانده و از این طریق مخاطبان بیشتری را به سمت خود جذب کنید.

تبلیغات در جهت پرسونال برندینگ

تا به اینجای کار فهمیدیم که برندسازی شخصی چیست و با مراحل مختلف اجرای این فرآیند صحبت کردیم. اما با وجود تمام این کارها، هنوز هم راه درازی تا شناخته شدن داریم. پس در این مسیر به یک کاتالیزور یا تسریع کننده به اسم تبلیغات نیاز داریم. یادمان باشد که تبلیغات یک عنصر جدایی ناپذیر از یک کسب و کار موفق است. بدون تبلیغ، مسیر موفقیت بسیار دشوار خواهد بود. بعد از ساخت وبسایت و شبکه‌های اجتماعی و تولید تعدادی محتوای جذاب و با کیفیت، وقت آن است که تبلیغات را شروع کنیم. قرار نیست از تبلیغات گران قیمت و پر هزینه شروع کنیم. ابتدا با تبلیغ در صفحات اجتماعی نسبتا کوچک شروع کرده و به مرور زمان، دامنه آن را گسترده‌تر خواهیم کرد. در این زمینه می‌توانید مقاله ” آشنایی با اینفلوئنسر مارکتینگ ” را مطالعه نمایید.

موضوعی که در تبلیغات خیلی خیلی مهم است، آنالیز و بررسی همیشگی آن است. باید همیشه نتایج تبلیغاتتان را بررسی کنید تا بتوانید ضعف‌هایتان را در تبلیغات بعدی بهبود ببخشید و به مرور زمان به بهترین و به صرفه‌ترین حالت آن دست پیدا کنید.

افزایش کیفیت خدمات و محصولات

همیشه سعی کنید که از کیفیت کار و خدمات خود را ارتقا دهید. این بازار رقباتی انتها و پایانی ندارد. رقبای شما هر روز در حال تغییر و بهبود خدمات خود هستند. اگر شما از این تغییر فاصله بگیرید، بازار را از دست خواهید داد. پس همیشه بهتر از قبل باشید. این بهتر بودن باید در تمام جنبه‌های پرسونال برندینگ شما نمود داشته باشد. هم در محتوای تولید شده، هم خدمات و محصولات، هم گرافیک و دیزاین سایت و پیج، هم تبلیغات و… . پس اگر امروز از نتیجه کار راضی هستید، فردا نباشید و این نتیجه را بهبود ببخشید.

تداوم در برند سازی شخصی

فکر می‌کنید برندسازی شخصی چیست؟ آیا یک پروژه مدت دار است؟ آیا قرار است در طول چند ماه همه کارها را انجام دهید و باقی عمر را از نتیجه آن لذت ببرید؟ خیر. این طرز فکر اشتباه است. پرسونال برندینگ یک فرآیند همیشگی است. به بلندای تمام عمر یک انسان. درحقیقت ما همیشه در حال برندینگ شخصی بوده‌ایم و هستیم. با تمام کارهایی که انجام داده‌ایم و می‌دهیم. تنها تفاوت آن با حالت حرفه‌ای این است که در این حالت تصمیم می‌گیریم به صورت آگاهانه و در راستای مسیر شغلی خود این فرآیند را اجرا کنیم. پس برندینگ شخصی هیچ پایانی ندارد و باید همیشه در حال اجرا باشد.

نکات مهم در برندسازی شخصی

در این مقاله متوجه شدیم که برندسازی شخصی چیست و با نحوه اجرای آن آشنا شدیم. اما قبل از پایان نیاز است که چند نکته مهم را خدمت شما دوستان عزیز عرض کنم.

بازیگر باشید اما بر اساس یک داستان واقعی

در دنیای پرسونال برندینگ، شومن بودن نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنید. بولد کردن بعضی مسایل و نحوه ارائه آن‌ها می‌تواند کمک کننده باشد. اما مراقب باشید که خودتان را گم نکنید. هرآنچه که هستید را نشان بدهید و از دروغ و اغراق بیش از حد فاصله بگیرید. دروغ گفتن شاید در یک برهه زمانی کوتاه کمک کننده باشد اما در بلند مدت دست شما رو شده و حنایتان نزد مخاطب دیگر رنگی نخواهد داشت.

همه چیز پول نیست

قطعا هدف اصلی از تمام این کارها رسیدن به درآمد و رفاه بیشتر است. اما در این مسیر باید به مخاطبان نیز توجه کرده و برای آن‌ها محتوای مفید و با ارزش رایگان تولید کنید. مفید بودن برای دیگران را هرگز فراموش نکنید.

پرسونال برندینگ، با مشهور بودن متفاوت است

همانطور که گفتم، در پرسونال برندینگ ، شما به عنوان یک متخصص در یک زمینه خاص شناخته خواهید شد و مردم برای حل مشکلاتشان به سراغ شما خواهند آمد.اما مشهور شدن همیشه وابسته به تخصص نیست و می‌تواند کاملا اتفاقی رخ دهد. در مشهور شدن، مردم از شما توقعی ندارند و صرفا با اسم شما آشنا هستند.

برند شخصی خود را ارزان نفروشید

فرایند پرسونال برندینگ بسیار زمان‌بر، پر هزینه و دشوار است. پس اگر زمانی این مسیر برای شما کارساز بود و در زمینه تخصصی خود شناخته شدید، از این موقعیت سوءاستفاده نکنید. نتیجه زحمات خود را در هر مسیری استفاده نکرده و هر محصول و خدمات بی ارزشی را به مخاطبان خود ارائه نکنید.

امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. لطفا با نظرات با ارزشتان به افزایش کیفیت مطالب من کمک کنید.

به این مطلب امتیاز دهید
[کل: 2 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *