پرش به محتوا
خانه » وبلاگ » تعریف برندینگ یا برند سازی

تعریف برندینگ یا برند سازی

احتمالا با شنیدن کلمه “برندینگ” یاد کمپانی‌های بزرگ، معروف و غول‌های تکنولوژی خواهید افتاد. بزرگانی مثل اپل، بنز، گوگل، سامسونگ، مایکروسافت و… . تا حدی درست است. این شرکت‌ها کارهای بزرگی را در این زمینه انجام داده و هزینه‌های زیادی را متحمل شده‌اند. اما برندینگ فقط محدود به شرکت‌های بزرگ نیست. شرکت‌های کوچک و نوپا و حتی اشخاص هم می‌توانند شامل این مورد باشند. اما برندینگ چیست؟ جواب خیلی ساده و در عین حال پیچیده است. برندینگ یا برند سازی، تمام کارهایی است که برای ساختن یک برند انجام می‌دهیم و قرار است در این مطلب، به طور کامل با این مفهوم آشنا شویم.

برندینگ چیست؟

اگر در دنیای اینترنت مقداری جستجو کنید، به این نتیجه خواهید رسید که هیچ تعریف واحد و مشترکی از برند و برندینگ وجود ندارد. در حقیقت برندینگ، یک مفهوم کلی و یک سبک در مدیریت شخصی یا کسب و کار است. بسیاری از افراد، برندینگ را محدود به هویت بصری (لوگو، لوگو موشن ،فونت، بسته بندی و…) و تبلیغات می‌دانند. اما اینطور نیست. این دو، فقط بخشی از برندینگ هستند (دو بخش بزرگ و مهم)، اما تمام آن نیستند. در ادامه چند تعریف مختلف از برند و برندینگ را بازگو می‌کنم و بعد از آن تعریف شخصی خود را این مفهوم با شما به اشتراک می‌گذارم.

برندینگ از نظر دیکشنری کمبریج:

خلق یک طرح یا نماد به منظور تبلیغ یک محصول یا خدمت.

معنی برند از نظر تام گودوین:

برندها در حقیقت الگویی از آشنایی، معنا، علاقه و اطمینان در ذهن مردم هستند.

تعریف انجمن بازاریابی آمریکا از برند:

برند، یک نام، اصطلاح، طرح، نماد یا هر ویژگی دیگری است که کالا یا خدمات یک فروشنده را از سایر فروشندگان متمایز می‌کند.

تعریف من از برند و برندینگ:

برند یعنی حسی که بعد از شنیدن اسم یا دیدن نماد یک شخص یا شرکت، در مخاطب ایجاد می‌شود. این حس می‌تواند اعتماد، هیجان، رضایت و یا خشم، تنفر و پشیمانی باشد. برندینگ یا برند سازی یعنی تمام کارهایی که برای ایجاد این حس انجام می‌شود. در حقیقت به معنی تمام کارهاییست که انجام می‌دهیم.

برندینگ و احساس مشتری

بله، برندینگ یعنی تمام کارهایی که در کسب و کار خود انجام می‌دهیم. به طور مثال اگر ما بهترین محصول را با بهترین قیمت ارائه کنیم، تبلیغات را به بهترین شکل انجام دهیم و تمام جامعه هدف را از وجود محصول خود آگاه کنیم، اگر پشتیبانی ضعیفی داشته باشیم، برند ما لطمه خواهد دید. و همینطور اگر رابط کاربری مناسبی روی سایت نداشته باشیم، باز هم تاثیر منفی روی برندسازی خواهد داشت.

ملزومات برندینگ

در ابتدای این مقاله به این نکته اشاره کردم که خیلی از افراد، برندینگ را با هویت بصری و تبلیغات اشتباه می‌گیرند. البته که برند سازی فقط شامل این دو کار نیست. اما این دو، سهم بزرگی از فرایند برندینگ را بر عهده دارند. در این قسمت به ابتدایی‌ترین ملزومات برند سازی اشاره خواهیم کرد

اسم

یک اسم منحصر به فرد، مرتبط با اهداف برند، کوتاه و به یاد ماندنی، اولین خشت بنای یک برند است.

شعار (تگ لاین)

“بوتان، انتخابی مطمئن”. حتی اگر کلمه بوتان در کلاس شیمی به عنوان یک گاز به گوشتان بخورد، احتمالا اولین جمله‌ای که در ذهنتان خطور می‌کند، همین است: انتخابی مطمئن. یک شعار خوب، شما را برای همیشه در ذهن مخاطب ماندگار می‌کند.

تگ لاین در برندینگ

هویت بصری

هویت بصری شامل لوگو (آرم)، لوگوموشن (انیمیشن لوگو)، پالت رنگی، فونت، آیکون‌ها، برچسب‌ها، بسته بندی، اشکال و تمام المان‌هایی است که قرار است در مقابل چشم مخاطب قرار بگیرد و نماینده برند شما باشد.

طراحی لوگوی حرفه‌ای

اگر برای برند خود به دنبال طراحی یک لوگوی حرفه‌ای، زیبا و منحصر به فرد هستید، نمونه کارهای ما را مشاهده کرده و به راحتی سفارش خود را ثبت کنید.

تبلیغات

بگذارید خیالتان را راحت کنم. شما حتی اگر بازاریابی درونگرا (محتوایی)، سئو و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی را به بهترین و ارگانیک‌ترین شکل ممکن انجام دهید، باز هم به تبلیغات نیاز دارید. تبلیغات مناسب و بهینه، نقش کاتالیزور و سکوی پرتاب را برای برند و کسب و کار شما دارد. چه فایده‌ای دارد که شما بهترین محصول و خدمات را داشته باشید، اما کسی از آن خبر نداشته باشد؟

خلق ارزش

بی تعارف بگویم. هدف نهایی همه ما از ساختن هر کسب و کار، برند و سایتی، رسیدن به پول است. هدف نهایی همین مقاله‌ای که شما در حال مطالعه آن هستید هم، همین است. اما آیا پول همه چیز است؟ خیر. پس نباید تمام فکر و ذکر و هدفمان پول باشد. اگر فقط به قصد رسیدن به پول، کاری را انجام دهیم، در حقیقت آن کسب و کار را کشته‌ایم و احتمال رسیدن به موفقیت را به شدت کم کرده‌ایم. برند ما، باید مشکلی را حل کند. پاسخی برای سوالی باشد. باید چیزی را به مخاطبان خود اضافه کند. باید ارزشی خلق کند. اگر ما تمام تمرکز و تلاشمان را روی این موضوع قرار دهیم، قطعا به پول هم خواهیم رسید و از کار خود لذت بیشتری خواهیم برد و در ذهن مخاطبان ماندگار می‌شویم.

انواع برندینگ

به طور کلی دو مدل اصلی برندینگ یعنی برندینگ شرکتی و برندینگ شخصی وجود دارد. در کنار این دو، یک گزینه نسبتا جدید و کمتر شناخته شده به اسم “برندینگ کارفرما” داریم.

برندینگ شرکتی

همانطور که قبلا هم گفتم، این مدل، شامل تمام کارهایی است که برای تحت تاثیر قرار دادن ذهن مشتریان یک شرکت انجام می‌دهیم. از طراحی محصول گرفته تا طراحی گرافیک، رابط کاربری، قیمت گذاری، تبلیغات، پشتیبانی، خدمات پس از فروش و…

برندسازی شخصی

اگر شما به عنوان یک شخص، قصد ارائه خدمت یا فروش محصول به مشتریان خود را دارید، حتما باید به پرسونال برندینگ اهمیت دهید. طرز بیان، لباسی که می‌پوشید، سر وقت بودن، پایبند بودن به حرفی که می‌زنید، تصویر پروفایل، تکیه  کلام، پست‌های اینستاگرام، کیفیت خدمات، قیمت و… تمام این‌ها برند شخصی شما را خواهد ساخت.

برند سازی به عنوان کارفرما

معمولا به این گزینه کمتر توجه می‌شود. اکثر صاحبین کسب و کار، تمام تمرکز خود را روی مشتریان می‌گذارند و فراموش می‌کنند که کارمندانی هم دارند و قرار است افراد جدیدی را استخدام کنند. یادمان باشد که تمام کارهای کسب و کار ما توسط کارمندان ما انجام خواهند شد. و با گسترش این کسب و کار، تعداد کارمندان نیز باید افزایش یابد. پس اینکه ما چگونه کارفرمایی هستیم، خیلی خیلی مهم است.

یک نیروی کار متخصص و کار بلد، حاضر به همکاری با هر کارفرمایی نیست. پس میزان حقوق و مزایا، خوش قول بودن، شرایط محیط کار و احترام به همکاران، برند شما را به عنوان یک کارفرما خواهد ساخت. این موضوع فقط به کارمندان ختم نمی‌شود. درمورد سرمایه‌گذاران و شرکا هم همینطور است. باید به آن‌ها دلیلی برای همکاری بدهید.

برند سازی کارفرما

اهمیت برندینگ

همانطور که گفتم، برندینگ یعنی تمام کارهایی که انجام می‌دهیم. پس اهمیت آن کاملا واضح و مشخص است. شما حتی اگر محصول یا خدمتی برای فروش نداشته باشید، اما صاحب یک برند معتبر و معروف باشید، در حقیقت برند شما ارزش مالی بالایی دارد. به طور مثال اگه یک مجله اینترنتی داشته باشید که مخاطبان زیادی را بدست آورده و اعتمادشان را جلب کرده، این مجله ارزش مالی بالایی دارد. حتی اگر محصول یا خدمتی برای فروش نداشته باشد. شما می‌توانید امتیاز این برند را در ازای یک مبلغ مناسب بفروشید. یا کمی هوشمندانه‌تر عمل کنید و با استفاده ار تبلیغات و همکاری در فروش سایت‌های دیگر، درآمد قابل توجهی را بدست آورید.

به این مطلب امتیاز دهید
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *