پرش به محتوا
خانه » وبلاگ » آشنایی با هویت بصری

آشنایی با هویت بصری

ظاهر اولین چیزی است که هر کسی از هر چیزی می‌بیند و با آن مواجه می‌شود. ظاهر نازیبا در بسیاری ار موارد باعث فدا شدن باطن زیبا خواهد شد. شاید شنیده باشید که عقل مردم به چشمشان است. اما اینطور نیست. احساس مردم به چشمشان است. و بر خلاف تصور عموم، انسان معمولا بر اساس احساس خود تصمیم می‌گیرد، نه عقل. ظاهر مهم است. خیلی خیلی مهم است. هم در روابط شخصی و هم در روابط کاری. هم به عنوان شخص و هم به عنوان شرکت. به همین دلیل است که در این مقاله قصد داریم درمورد هویت بصری و اهمیت آن صحبت کنیم.

هویت بصری چیست؟

هویت بصری یعنی تمام چیزی که دیگران با چشم خود از برند شما می‌بینند. هویت بصری یعنی ظاهر و تیپ برند شما. آیا برند خوش تیپ و زیبایی دارید یا صاحب یک برند زشت و بی هویت و ژولیده هستید؟ به همین دلیل، این موضوع اهمیت خیلی خیلی زیادی در رشد برند و نهایتا درآمد شما خواهد داشت. ممکن است محصولات یا خدمات شما بی نظیر و عالی باشند. اما نداشتن هویت بصری، ضربه بزرگی به شما خواد زد.

هویت بصری برند

عناصر اصلی هویت بصری

بسیاری از دوستان، هویت بصری را با لوگو اشتباه می‌گیرند. در حالی که لوگو، فقط یکی از عناصر تشکیل دهنده این موضوع است. تمامی این عناصر باید یک تعریف مشخص داشته باشند، باهم هماهنگ باشند و در تمام جنبه‌های برند شما استفاده شوند. در این بخش، این عناصر را برایتان توضیح خواهم داد.

لوگو در هویت بصری

هویت بصری فقط لوگو نیست، اما لوگو اولین و مهم ترین بخش از هویت بصری است. برای درک اهمیت طراحی لوگو، چند در خواست کوچک از شما دارم. گوگل را تصور کنید. تصور کردید؟ حالا آدیداس را تصور کنید. تصور کردید؟ حالا آمازون را تصور کنید. به احتمال خیلی زیاد، اولین چیزی که به ذهنتان رسید، تصویر لوگوی این برندها بود. حالا متوجه اهمیت لوگو در هویت بصری و برندینگ شدید؟ لوگو چهره برند شماست و قرار است به عنوان نماد برندتان در ذهن مخاطب، ماندگار شود.

رنگ هویت بصری

قطعا قرار نیست که فقط از رنگ مشکی در زمینه سفید استفاده کنید. پس به رنگ‌های دیگر نیاز دارید. اما چه رنگ‌هایی؟ چند رنگ؟ آیا می‌توان از هر رنگی استفاده کرد؟ خیر. برند شما، دفتر نقاشی یک کودک پنج ساله نیست. بهترین کار، انتخاب یک رنگ اصلی، یک رنگ مکمل و یک رنگ دارای کنتراست با رنگ‌های قبلی برای استفاده در دکمه‌ها و المان‌های خاص است. اینکه چه رنگی را انتخاب می‎کنید، بستگی به هویت و هدف برند، جامعه هدف و سلیقه شما دارد. اما نکته مهم‌تر، وجود هارمونی و هماهنگی بین رنگ‌ها می‌باشد. در این زمینه، حتما با افراد متخصص مشورت کنید و دانش خود را در رابطه و رنگ و روانشناسی رنگ بالا ببرید.

تایپوگرافی

به طور خلاصه و ساده، یعنی فونتی که در متن‌هایتان استفاده می‌کنید. اینجا هم قرار نیست از فونت‌های مختلف و متنوع استفاده کنید. معمولا، انتخاب یک فونت برای تیتر و یک فونت برای متن اصلی، کافیست. فونت انتخابی شما باید خوانا و چشم نواز باشد.

المان‌های گرافیکی هویت بصری

المان‎هایی مثل آیکون‌ها، باکس‌های متن، دکمه‌ها، باکس محصولات سایت، قالب مقالات، تامنیل (تصویر شاخص) پست‌های شبکه‌های اجتماعی و …

لوگوموشن

این مورد، یعنی متحرک کردن لوگو از طریق هنر انیمیشن سازی. اگر قصد تولید ویدیو به منظور بازاریابی درونگرا (محتوایی)، تبلیغات یا معرفی محصولات و خدمات خود دارید، حتما به یک لوگو موشن حرفه‌ای نیاز خواهید داشت. داشتن یک انیمیشن لوگو، مرز بین حرفه‌ای بودن و نبودن برند شماست. مخاطب شما با دیدن یک انیمیشن حرفه‌ای، به جدیت و بزرگ بودن برندتان پی خواهد برد.

طراحی لوگوی حرفه‌ای

اگر برای برند خود به دنبال طراحی یک لوگوی حرفه‌ای، زیبا و منحصر به فرد هستید، نمونه کارهای ما را مشاهده کرده و به راحتی سفارش خود را ثبت کنید.

نمادهای جانبی

از جمله این نمادها، می‌توان به کاراکترهای تبلیغاتی اشاره کرد. مثل کاراکتر قورباغه در تبلیغات برند داروگر، گاو در برند محصولات لبنی روزانه، میمون در چی‌توز و…

موارد اعمال هویت بصری

و اما تمام این مواردی که گفتیم، کجا استفاده می‌شوند؟ جواب ساده است. هرجایی که مخاطب قرار است ردی از برند شما را به چشم خود مشاهده کند.

سایت و اپلیکیشن

المان‌های مختلف سایت و اپلیکیشن (دکمه‌ها، باکس‌ها، بخش فروش ویژه، فرم ثبت نام، قالب محصولات و مقالات) و چیدمان آن‌ها باید مطابق هویت بصری و هماهنگ باهم باشند. رنگ‌ها و فونت‌ها نیز باید دارای همین شرایط باشند.

شبکه‌های اجتماعی

تصویر شاخص پست‌های اینستاگرام و یوتیوب، بکگراند اسلایدها، اینتروی ویدیوها، انیمیشن لوگو، زیرنویس‌های معرفی یا دعوت به سابسکرایب و… باید با هویت بصری برند هماهنگ باشند.

کارت ویزیت

این کارت کوچک، تمام چیزی است که یک مشتری بالقوه، از شما به همراه دارد. کارت ویزیت قرار است نماینده برند شما باشد. موارد اصلی هویت بصری، یعنی لوگو، رنگ‌ها، و فونت، موارد تشکیل دهنده کارت ویزیت شماست. نیازی به شلوغ کاری نیست. فقط اطلاعات ضروری با رنگ سفید یا مشکی در بکرگراند رنگ اصلی به همراه لوگو کافیست. البته چیدمان این موارد نیز خیلی مهم است. بودن یا نبودن کادر، تیز یا گرد بودن حواشی کارت، جنس و موارد دیگر، همگی باید با هویت بصری شما هماهنگ باشند.

بسته بندی

نوشابه کوکا کولا یا بیسکویت ساقه طلایی را تصور کنید. از فاصله خیلی دور هم می‌توانید این محصولات را تشخیص دهید. با مشاهده بسته‌بندی این محصولات، می‌توانید طعمشان را روی زبانتان حس کنید. حال فرض کنید که بسته بندی این محصولات و رنگ‌های بکار رفته در آن، هر ماه عوض می‌شد. آیا باز هم این تاثیر را روی شما داشتند؟ آیا همینقدر به یادماندی می‌شدند؟

فاکتور

صدور فاکتور، یکی از شیرین‌ترین کارها برای یک کسب و کار است. این یعنی سیستم، کار خود را به خوبی انجام داده و به مهم ترین مرحله یعنی “سفارش” ختم شده است. اما اینجا پایان کار نیست. مرحله بعدی، تبدیل این مشتری به یک مشتری وفادار است. پس باید برند خود را در ذهن مشتری همیشگی کنیم و در خاطره یک خرید یا سفارش لذت‌بخش شریک شویم. پس بهتر است، بجای استفاده از یک فاکتور معمولی، از یک فاکتور شیک و هماهنگ با هویت بصری برند خود، استفاده کنیم.

دکور

در اعمال هویت بصری در جنبه‌های مختلف برند، هرگز از دکور شرکت یا فروشگاه خود غافل نشوید. مخصوصا اگر صاحب یک فروشگاه یا مرکز خدمات فیزیکی و حضوری هستید. از رنگ آمیزی در و دیوار، شکل تابلوها و بنرها و نورپردازی تا لباس کارکنان، باید با هویت بصری برند، هماهنگی و هارمونی داشته باشند. اگر محتوای ویدیویی تولید می‌کنید، حتما باید این موضوع را دکور و نورپردازی صحنه رعایت کنید.

هویت بصر در طراحی صحنه

تبلیغات

قبلا هم گفته‌ام: هر کسب و کاری در هر مرحله‌ای به تبلیغات نیاز دارد. در تبلیغات، بسیاری از مخاطبان، برای اولین بار با برند ما آشنا مواجه خواهند شد. پس بهتر است که از همان ابتدا با هویت بصری کسب و کار ما آشنا شوند.

راهنمای کامل تبلیغات در اینستاگرام

سخن آخر

هویت بصری یعنی تمام چیزی که از برند ما در مقابل چشمان مشتری است. داشتن یک هویت بصری زیبا و حرفه‌ای و اعمال آن در تمام جنبه‌های تصویری کسب و کار، از نان شب واجب‌تر است. به هیچ وجه این موضوع را به عنوان یک کار فرعی و کم اهمیت در نظر نگیرید. کار خود را جدی بگیرید تا مخاطبان، شما را جدی بگیرند.

به این مطلب امتیاز دهید
[کل: 2 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *