پرش به محتوا
خانه » وبلاگ » چهار مرحله نوشتن محتوای با کیفیت

چهار مرحله نوشتن محتوای با کیفیت

در زمینه نوشتن محتوای با کیفیت، قبل از هرچیزی بهتر است نحوه تعریف داستان دوستانتان را به یاد آورید. همه ما دوستانی داریم که قصد دارند درمورد یک موضوع خاص یک داستان یا خاطره را برایمان تعریف کنند، اما در بیان صحیح آن عاجزند. این دوستان از یک اتفاق جدید شروع کرده و در نهایت به دورترین خاطرات دوران کودکی رفته و موضوع اصلی را به طور کلی فراموش می‌کنند. اتفاقی که ممکن است در نوشتن محتوا هم رخ دهد.

به احتمال زیاد در ذهن خود هدفی از تعریف این ماجرا دارند اما این موضوع برای شما که مخاطب هستید، کاملا گنگ و مبهم است. تمام چیزی که در ذهن شما می‌گذرد، این است که این داستان خسته کننده کی تمام می‌شود؟

پس اگر علاقه دارید که مخاطبان شما درمورد محتوایتان این حس تلخ را تجربه نکنند، حتما تا پایان این مطلب همراه من باشید. قول می‌دهم که شما را به دوران کودکی خود نبرم.

نحوه نوشتن محتوای با کیفیت

یکی از اشتباهات رایجی که در باب نوشتن محتوا رخ می‌دهد، بی هدف و پراکنده بودن مطالب است. ممکن است محتوا از نظر نگارشی و جذابیت بیان، کامل باشد، اما هدفی در نوشتن آن مشاهده نشود. در اینگونه مطالب، نویسنده به هرجایی سرک می‌کشد و در نهایت به نتیجه خاصی نمی‌رسد. تنها اتفاقی که بعد از مطالعه این مطلب رخ می‌دهد، تلف شدن وقت نویسنده و مخاطب است.

در این مطلب درمورد چهار مرحله اساسی برای نوشتن محتوای با کیفیت صحبت خواهم کرد.

مرحله اول: نگاه به پایان در آغاز نوشتن

قبل از شروع نوشتن هر قسمت از محتوا، بهتر است که این دو سوال را از خود بپرسید.

  • این محتوا قرار است چه مشکلی را حل کند و هدفش چیست؟
  • چه تغییری در زندگی مخاطب بعد از مطالعه این مطلب ایجاد می‌شود؟

یادگیری نوشتن محتوا هم به عنوان یک حرفه اصلی و هم به عنوان یک تخصص جانبی فواید بسیار زیادی برای شما دارد. با فراگیری این تخصص، قادر خواهید بود مخاطبان بسیاری را جذب کنید و مشتریان بالقوه فراوانی را به سمت خود بکشانید.

اما یادتان باشد که هر محتوا و متنی قرار نیست به این اندازه برایتان مفید باشد. تولید محتوا باید هدفمند باشد و دغدغه‌های مخاطب را پوشش دهد. متاسفانه بسیاری از دوستان تولید کننده محتوا، عملا کارمند ربات‌های گوگل هستند و فقط به قصد جلب رضایت این ربات‌های عزیز، تولید محتوا انجام می‌دهند.

قبل از شروع نوشتن هر متنی باید از خود بپرسید که این نوشته قرار است چه خدمتی ارائه دهد؟ چه ارزشی می‌تواند خلق کند؟ بعد از مطالعه آن، مخاطب دچار چه تغییری می‌شود؟ چه چیزی را یاد می‌گیرد؟ و…

برای نوشتن یک محتوای تاثیر گذار و مفید، از همان ابتدا به پایان کار فکر کنید. به نتیجه کار و تحولی که قرار است در زندگی مخاطب ایجاد کنید فکر کنید. و تمام قسمت‌های نوشته را در راستای رسیدن به آن هدف و تحول بنویسید. اگر نتیجه و تغییر خاصی را نمی‎بینید، موضوع و اطلاعات مطلب را تغییر دهید.

مراحل نوشتن محتوا

مرحله دوم: عنوان بندی محتوا

در بسیاری از موارد، تقسیم‌بندی کار به قسمت‌های کوچکتر، انجام آن را راحت‌تر می‌کند. پس لازم است عنواینی را که قرار است به توضیحشان بپردازید، پیدا کنید و به ترتیب بنویسید. با این روش در هر مرحله فقط نگران نوشتن تکه کوچکی از مطلبتان خواهید بود.

مرحله سوم: شروع نوشتن محتوای با کیفیت

تقریبا ترسناک‌ترین مرحله نوشتن محتوا، نوشتن آن است. پس در این قسمت با ترس خود روبرو شوید و بنویسید. فقط بنویسید. مهم نیست چقدر ذهنتان آماده نوشتن است. فقط بنویسید. نترسید، زمان برای ویرایش و تمیزکاری زیاد است. در این لحظه فقط باید مصالح را روی کاغذ یا صفحه نرم‌افزار خالی کنید. بگذارید انگشتانتان روی صفحه کیبورد برقصند وهرآنچه که به ذهنتان می‌آید را تایپ کنند.

مرحله چهارم: استراحت

حالا که هرآنچه را به ذهنتان رسیده نوشته‌اید، وقت آن است که همه چیز را کنار بگذارید و از محتوایتان فاصله بگیرید. به کارهای دیگر بپردازید و در این میان به نوشته‌تان فکر کنید. باز هم هدف محتوا و تغییرات احتمالی در زندگی مخاطب را از خودتان بپرسید. ببینید چقدر به این هدف و تحول نزدیک شده‌اید و چه تغییراتی نیاز است؟ آیا محتوایی که نوشته‌اید پاسخگوی نیازهای مخاطبتان خواهد بود؟ آیا باید چیزی به آن اضافه یا از آن کم شود؟

یادتان باشد که هر جمله شما به صورت جداگانه باید شما را به هدف مورد نظر نزدیک کند و برای مخاطب مفید باشد. و بدین ترتیب، هر پاراگراف و در نهایت کل محتوا باید این خصوصیت را داشته باشد.

طراحی لوگوی حرفه‌ای

اگر برای برند خود به دنبال طراحی یک لوگوی حرفه‌ای، زیبا و منحصر به فرد هستید، نمونه کارهای ما را مشاهده کرده و به راحتی سفارش خود را ثبت کنید.

هدفمند محتوا بنویسید

اصلا برای چه می‌خواهید مطلبی را بنویسید؟ آیا فقط قرار است یک مطلب بنویسید یا قصد دارید برای وبلاگ سایت خود به طور مستمر و مرتب مطالب گوناگون مرتبط با کسب و کار خود را بنویسید؟ اگر قرار است نوشتن محتوای با کیفیت، کار همیشگیتان باشد، پس بهتر است این کار را به صورت تخصصی یاد بگیرید و هموار هدف خود را از نوشتن مطلب جدید در ذهن داشته باشید.

لیست مطالبی را قرار است بنویسید، از قبل آماده کنید. ارتباط مطالب باهم و با موضوع کسب و کار خود را حتما مد نظر قرار دهید. آیا هدفتان فقط جذب مخاطب و تبلیغات در سایت است؟ یا قرار است از بین این مخاطبان مشتری‌های اختصاصی برای کسب و کار خود دست و پا کنید؟ اگر هدف اول مد نظرتان است، می‌توانید درباره موضوعات مختلف، مطالب گوناگون را با توجه به ترندها تولید کنید. اما اگر هدف دوم مد نظرتان است، ممکن است دامنه انتخاب موضوع برای شما محدود باشد. پس نیاز است که با دقت موضوع مطالب خود را انتخاب کنید.

سخن پایانی

نوشتن محتوای با کیفیت کار راحتی نیست. اما کار سختی هم نیست. با دانستن اصول کار و نوشتن چند مطلب، تبدیل به یک کار آسان و لذتبخش خواهد شد. نوشتن محتوا، قبل از شروع، بسیار ترسناک به نظر می‌رسد. معمولا دوست دارید که این کار را عقب انداخته و به کارهای دیگر بپردازید. اما به محض شروع، ناگهان خود را نزدیک به پایان کار می‌بینید و متوجه می‌شوید که قسمت عمده‌ای از کار را انجام داده‌اید. پس جایی برای ترس و تنبلی وجود ندارد. در دنیای اینترنت، مهم‌ترین چیزی که قرار است شما را به موفقیت برساند، تولید محتوای با کیفیت است. همین.

با کمک از سایت copyblogger

به این مطلب امتیاز دهید
[کل: 1 میانگین: 3]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *