اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ در کسب و کارهای کوچک

طبق پیش بینی‌ها قرار است که تا پایان سال 2022، حجم هزینه‌ها در اینفلوئنسر مارکتینگ به 15 میلیارد دلار برسد. پس اگر فکر می‌کنید که بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها در کسب و کار شما جایگاهی ندارد، پیشنهاد می‌کنم دوباره فکر کنید. در این مطلب قرار است به اهمیت اینفلوئنسر مارکتینگ در رشد کسب و کارهای کوچک بپردازیم.

بازاریابی در کسب و کارها کوچک

اگر صاحب یک بیزنس هستید، قطعا پیش آمده که مسیرهای بازاریابی و تبلیغات سنتی را امتحان کرده باشید. از تبلیغات چاپی گرفته تا تبلیغات اینترنتی و کلیکی و شاید حتی معرفی محصول خود در تلویزیون. این سبک از بازاریابی زمانی بازدهی خیلی زیادی داشت. اما در حال حاضر فقط با صرف هزینه‌های بسیار و استمرار در تبلیغات ممکن است به نتیجه مطلوب برسید. ممکن است اما حتمی نیست. چون تمام فضای رسانه‌ای اطراف ما از این مدل تبلیغات اشباع شده است.

طبق مطالعات مختلف در کشور آمریکا، به طور متوسط هر آمریکایی در طول روز چیزی حدود 4000 تا 10000 تبلیغ مختلف را می‌بیند. در تلویزیون، بیلبوردهای سطح شهر، تراکت‌ها، آگهی‌های روی دیوار، پیامک و… . بر اساس همین آمار، 40 درصد از بزرگسالان، تبلیغات پیامکی یا درون اپلیکیشنی را مسدود یا بلاک می‌کنند. این یعنی اینکه حتی علاقه‌ای به دیدن نتیجه زحمات شما برای ساخت یک تبلیغ خلاقانه ندارند. مهم نیست تبلیغ چقدر خلاقانه و زیبا باشد، کسی دوست ندارد آن را ببیند و وقتش را برای دیدن یک آگهی هدر دهد.

اینفلوئنسر مارکتینگ سنتی

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر یعنی “تاثیر گذار”. و در اینجا منظور کسی است که به اندازه کافی از شهرت و محبوبیت برخوردار است که بتواند بر تفکر تعداد زیادی از مخاطبان تاثیر بگذارد. اینفلوئنسر مارکتینگ یعنی استفاده از این فرد مشهور برای معرفی کسب و کار، محصول یا خدمات خود. در گذشته، تعداد این اینفلوئنسرها کم و دسترسی به آن‌ها خیلی سخت، هزینه‌بر و فقط در توان کمپانی‌های بزرگ بود. اما در دنیای امروز و به لطف شبکه‌های اجتماعی، تعداد این افراد تاثیر گذار زیاد شده و کسب و کارهای کوچکی به روش نیچ مارکتینگ وارد بازار شده‌اند هم می‌توانند از خدمات اینفلوئنسر مارکتینگ بهرمند شوند.

درست است که استفاده از این مدل بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک هم در دسترس است، اما اجرای آن خیلی راحت نیست. برای این کار باید برند و محصول خود را به خوبی بشناسید و درک درستی از شخصیت و پرسونای مخاطب خود داشته باشید. همزمان نیاز است که شناخت کافی از اینفلوئنسر مورد نظر خود و مخاطب‌هایش داشته باشید. اگر کسب و کار شما در حوزه زیبایی، غذا یا تولید محتوای طنز است، مسیر راحتی در پیش دارید. اما اگر در حوزه تخصصی‌تری فعالیت دارید، قرار است با چالش‌هایی دست و پنجه نرم کنید.

بعد از اینکه هدف خود را از ایجاد کمپین پیدا کردید و برنامه ریزی لازم را برای بازاریابی، تولید محتوا، فروش و… انجام دادید، حالا وقت آن است که اینفلوئنسر مناسب کسب کار خود را پیدا کنید. این مرحله یکی از سخت‌ترین مراحل کار است. سنجش میزان مخاطب واقعی، میزان تاثیرگذاری، مرتبط بودن با کسب و کار شما، قیمت و… چالش‌هایی هستند که قرار است با آن‌ها روبرو شوید

اگر قرار است کمپین خود را در اینستاگرام راه‌اندازی کنید، حتما مقاله تبلیغات اینستاگرامی را مطالعه کنید.

طراحی لوگوی حرفه‌ای

اگر برای برند خود به دنبال طراحی یک لوگوی حرفه‌ای، زیبا و منحصر به فرد هستید، نمونه کارهای ما را مشاهده کرده و به راحتی سفارش خود را ثبت کنید.

اینفلوئنسر خوب کیست؟

شاید پیش خود فکر کنید اینفلوئسر خوب کسی است که از مخاطبان بیشتری برخوردار بوده و میزان معروفیتش بیشتر است. یا اینکه هزینه خیلی بالایی در قبال تبلیغاتش دریافت می‌کند. این تفکر اشتباه است. باید این سوال را از خود بپرسید که اینفلوئنسر مناسب برای کسب و کار و شرایط من چه کسی است؟

شاید یک شخص نه چندان معروف اما شناخته شده در یک حوزه تخصصی با تعداد فالوور نسبتا کم، بهترین گزینه برای شروع تبلیغ محصول شما باشد. و همچنین ممکن است که یک شخصیت معروف با تعداد فالوور خیلی زیاد و هزینه گزاف تبلیغات، هیچ خروجی مناسبی برای کسب و کار شما نداشته باشد.

اینفلوئنسر مارکتینگ در کسب و کارهای کوچک

نحوه کار با اینفلوئنسر

برقراری ارتباط با این افراد معمولا سخت نیست. اکثرا راه‌های ارتباطی را برای همکاری در اختیار عموم قرار داده‌اند. اول از همه باید بدانید که بسیاری از اینفلوئنسرها به نقطه‌ای رسیده‌اند که نیازی به شما ندارند و زندگیشان به شما وابسته نیست. پس باید از ادبیات صحیح برای شروع مکالمه استفاده کنید. مثلا پرسیدن این سوال که ” تبلیغ چند؟ ” دید خوبی از شما به شخص مورد نظر نداده و تمایلی به همکاری با شما نشان نخواهد داد. باید خود و کسب کارتان را کامل معرفی کنید و از طرف مقابل محترمانه درخواست کنید که شرایط همکاری را توضیح دهد.

برنامه تبلیغاتی و محتوای خود را از قبل آماده و سپس ارتباط با اینفلوئنسرها را شروع کنید. بسیاری از این افراد ممکن است تا چند هفته و حتی چند ماه بعد، زمان خالی نداشته باشند. پس اگر قرار است که در یک بازه زمانی مشخص تمام تبلیغات خود را اجرا کنید، باید حتما از قبل همه چیز را هماهنگ کرده باشید.

انعطاف را در همکاری با اینفلوئنسر حتما در نظر بگیرید. ممکن است که شخص مورد نظر شما بر اساس سیاست‌های کاری خود یا اتفاقات غیر مترقبه، محتوا یا زمان انجام تبلیغ را تغییر دهد. تا حد ممکن همه چیز را از قبل هماهنگ کنید اما همزمان آماده تغییرات ناگهانی در برنامه باشید.

یادتان باشد که هدف شما از اینفلوئنسر مارکتینگ، تاثیرگذاری بر مخاطب در جهت فروش محصول یا معرفی برند است. و این تاثیرگذاری نتیجه خلاقیت و فعالیت‌های گذشته اینفلوئنسر مورد نظر است. پس حتما دست او را در خلاقیت باز بگذارید و سعی نکنید که صد درصد نظر خود را تحمیل کنید.

اندازه‌گیری میزان موفقیت در اینفلوئنسر مارکتینگ

برای اندازه‌گیری میزان موفقیت در اینفلوئنسر مارکتینگ، ابتدا باید اهداف خود را بشناسید. هدف شما از انجام تبلیغات چه بود؟ افزایش فالوور؟ افزایش لایک و کامنت یک پست خاص؟ فروش یک محصول خاص؟ افزایش بازدید سایت؟ هرکدام از این اهداف متغییرهای مخصوص به خود را دارد که از طریق ابزارهای مختلف قابل اندازه‌گیری است. مثلا میزان افزایش بازدید سایت را می‌توانید از طریق ردگیری میزان کلیک بر روی لینک مورد نظر اندازه‌گیری کنید.یا راه دانستن تعداد فروش، استفاده از یک کد تخفیف اختصاصی در تبلیغات مورد نظر است.

پس نیاز است ابتدا اهداف خود را شناسایی کنید و بر اساس این اهداف میزان موفقیت کمپین را بسنجید. یادتان باشد که Influencer فقط و فقط مسئول میزان بازدید تبلیغ شماست، نه فروش محصول یا افزایش فالوور و اهداف دیگر. مسئولیت میزان تاثیرگذاری و رسیدن به اهداف، فقط با خود شماست و به استراتژی شما بستگی دارد.

به این مطلب امتیاز دهید
[کل: 1 میانگین: 4]

دیدگاه‌ خود را بنویسید